Uttryck med nål och tråd - Handbok i fritt broderi, utkommer september

Uttryck med nål och tråd - Handbok i fritt broderi, utkommer september

av Renée Rudebrant

Renée Rudebrant är (en svensk) konstnär och formgivare med textil inriktning. Broderi som uttrycksmedel – fritt broderi – ligger henne särskilt varmt om hjärtat. Renée har haft ett flertal separatutställningar och deltagit i samlingsutställningar både i Sverige och utomlands.


Parallellt med sin konstnärliga verksamhet har hon spridit kunskapen om broderi vidare. Hon har bland annat grundat broderiutbildningen på Västerbergs folkhögskola och Forma Broderier på Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk och är en uppskattad föredragshållare och inspiratör.


Detta är Renées andra bok. Med den vill hon förmedla grundläggande kunskap om stygnens karaktär. Genom boken lär du känna redskapen, materialen, applikationstekniker och hur man kan skapa spännande bottentyger för broderi. Framförallt kommer du att inspireras in i skiss- och broderiövningar för att skapa egna kompositioner med nål och tråd.
Boken är en handbok för dig som vill utvecklas inom fritt broderi och vill gå vidare och skapa nya berättelser, lära dig mer om broderitekniker och låta nålen och tråden ta dig med på nya broderiäventyr.

2018-04-13 09:07