Veganska kakdrömmar, utkommer september

Veganska kakdrömmar, utkommer september

I boken Veganska kakdrömmar bjuder Hanna Bergström på kakor för varje tillfälle. Allt från riktiga familjeklassiker till nya spännande sorter. Det blir en lek i köket med kakor som går att variera i det oändliga.

Det är dags för nya sorters kakor, och de är fler än sju!

Av Hanna Bergström

En kaka är så mycket mer än en kaka. Det är minnen från barndomen, när degen hann ta slut innan plåten åkt in i ugnen, från soliga somrar i bersån med saftglas och kakfat samt doften när en plåt kommer rätt ut ur ugnen. De är stöttepelarna i den svenska fikatraditionen, och visst finns det många sorters kakor att baka. Genom att vidga vyerna bortom brysselkex och finska pinnar öppnar sig en helt ny värld. En värld där kakor inte längre måste innehålla ägg och smör, utan kan bli minst lika frestande bakade på enbart växtbaserade råvaror. I denna bok hittar du recept på alla sorters kakor du kan tänka dig, från kola till choklad, frukt och nötter, havre och mycket mer. Alla recept är fria från ägg och mjölk och baserade på enkla, vanliga råvaror. Det är dags för en kakrevolution, och det är här den börjar. Fram med slevar och bunkar så bakar vi nya veganska kakor!

Hanna Bergström är utbildad livsmedelsingenjör. Hon är initiativtagare till och driver tillsammans med några andra Matkooperativet i Helsingborg, en butik med ett lokalproducerat och hållbart sortiment. Hanna har tidigarte givit ut Vegan Vegan

2018-04-13 08:27