Nyutkommet!

Ny spännande ungdomsdeckare får strålande recensioner

"Fossilligan är en annorlunda spänningsbok, den är utöver det otäcka äventyret även kunskapsgivande.  ..//..  Det är en härlig blandning av sommar, semester, spänning och kunskap, allt intelligent paketerat och med ett mycket bra språkbruk."
- Ewa Wendt, BTJ. BTJ-häftet nr 7, 2017

 

Jonathans mamma är måttligt förtjust när hennes man Lars föreslår att de ska bo en vecka på vandrarhemmet på Stora Karlsö. Lars, har tidigare arbetat på Stora Karlsö som guide och vill gärna visa sin familj den unika naturen och fågellivet.

Fler mystiska händelser inträffar och Jonathan, hans kompis Viggo och Lars försöker reda ut det hela. 

Fossilligan är den första boken om Jonathan. Till största delen utspelar sig berättelsen på Stora Karlsö men den spännande upplösningen äger rum på södra Gotland. Ålder 9-15 år.

 • Äppel päppel must

  Äppel päppel must

  Ylva Tryselius  Utkommer juni 2017

  Med bilder av äppelträd i full blom och rader av träd som dignar av mogna äpplen redo för skörd, får du här följa med på utflykter till sjutton svenska äppelmusterier och odlingar. Musterierna som besöks är både små och stora. Från det lilla cykelmusteriet som kommer hem till kunderna kring Göteborg, till det stora musteriet i Skåne med cirka 250 000 besökare om året!

  Läs mer…
 • Malte väljer kläder

  Malte väljer kläder

  Lisa Medin (text) - Anna Medin (bild)  Utkommer juni 2017

  Andra delen i en serie om Malte. Malte har fått nya stövlar. När han vaknar en morgon och upptäcker att det regnar blir han jätteglad. Nu får han ha på sig stövlarna på väg till skolan.

  Läs mer…

Fler nyheter