Ingrid RUDEFORS

Ingrid Rudefors har tidigare skrivit och regisserat kort och novellfilm. Under1977 till 1993 levde hon i det då förfallna, kriminellt belastade New York, men är numera bosatt med man och barn i Stockholm. 

Hon har en bred bakgrund inom kulturvärlden, yrkesmässigt då främst inom filmbranschen men har även arbetat inom teater och skrivit på skönlitterära idéer och manus sedan barndomen. Grundskoletiden spenderades i Adolf Fredriks musikklasser och musikintresset har hon tagit med sig genom hela livet. 

Direkt efter gymnasiet, reste hon till New York och blev kvar i USA i femton år. De första tio åren spenderade hon mycket tid inom teatern men ägnade mycket tid - inom nattklubbsvärlden i New York på tidigt 80-tal, där personligheter som Madonna växte fram. En tid som givit Ingrid en mängd stoff för historier och figurer till sina berättelser.

Sedan 1988 har hon försörjt sig med att arbeta med långfilmsinspelning. Hon började som produktionskoordinator och produktionssekreterare på femton långfilmer i USA. Har haft förmånen att få arbeta med regissörer som Mike Figgies, Robert Ellis Miller, Hal Hartley, samt med skådespelare som Roger Moore, Kim Novak samt Malcolm McDowell.
I samband med flytten hem till Sverige 1993, fick hon möjlighet att regissera flera kortfilmer. Under denna tid fick hon även stöd från Filminstitutet för att skriva filmmanus. 

Hon arbetar numera som filmkommissionär i Stockholm och marknadsför Sverige som inspelningsplats för större internationella långfilmer som Girl With the Dragon Tattoo.
Hon har gått skrivarkurser på New York University, Ordfront, samt i liten specialgrupp för Erik Grundström på Författarskolan på Folkuniversitet i Stockholm.

Rudefors på Isaberg

Samtidigt på ett tak i Chinatown
roman 2011  
Pocket 2012

Tillagd i varukorgen